Perşembe

Elveda ve Bütün O Balıklar İçin Teşekkürler



            Olayların her zaman göründüğü gibi olmadığı önemli ve yaygın bir gerçektir. Örneğin yerküre gezegeninde insanoğlu başardığı onca şeye dayanarak (New York, tekerlek, savaşlar vs.) her zaman yunuslardan daha zeki olduğunu varsaymıştır ve bütün bunlar gerçekleşirken yunusların tek yaptığı oradan oraya atlayarak eğlenmek olmuştu. Ama öte yandan yunuslar da her zaman için insanoğlundan daha zeki olduğuna inanmıştı - hem de aynı nedenler yüzünden.

            Tuhaftır yunuslar Yerküre gezegeninin yıkımının yakın olduğunu çok uzun zamandır biliyordu ve insanoğlunu tehlikeye karşı uyarmak için pek çok girişimde bulunmuşlardı. ama iletişim çabalarının çoğu toplara vurmak ya da lezzetli lokmalar karşılığında ıslık çalmak gibi eğlendirme çabaları olarak yorumlandı, onlarda sonunda pes edip Vogonların gelişinden kısa bir süre kendi olanaklarıyla Yerküreyi terk ettiler.
Yunusların son bıraktığı mesajda yanlış yorumlanmış ve ıslıkla Amerikan milli marşını çalarken çift ters takla atarak bir halkanın içinden geçmeleri şaşırtıcı karmaşıklıkta bir numara olarak değerlendirilmişti, oysa mesajın aslı şöyleydi;


Elveda ve bütün o balıklar için teşekkürler.

Hiç yorum yok: