Cuma

EuroBasket 2009 Bitti

            Döndük dolaştık yine başladığımız noktaya geldik. Beklentim fazla değildi bu turnuvada, geçen seferkine benzememesi yeterliydi benim için. Çeyrek finale gelene kadar 5 galibiyet 1 yenilgi gayet gaza getiriciydi. Madalya umutlarıyla gittiğimiz çeyrek finallerden alışık olduğumuz hüzünle geri döndük. Şunu hemen belirtmeliyim ki biz çeyrek finali Slovenya maçında kaybettik. İlk ikiyi garantiledğimiz bir maçta ya ikinciliğe razı olup önemli isimleri dinlendirecektik ya da baştan itibaren maça asılıp liderlik için kasacaktık. Ama biz önce 19 sayı geri düştük sonra maçı almak için yüksek efor sarf ettik. Ender' in son saniye üçlüğü girse rahat yola girip finale kadar gidebilirdik (Sırpları gördük). Bu durumda hem dinlenemedik hem Yunanistan' a rakip olduk.

            Turnuvaya hızlı girmemizi anlıyorum, Litvanya maçını kazanmak zorundaydık. Çünkü büyük ihtimalle ilk maçı kaybetmiş olsak Litvanya' nın yaşadığını biz yaşardık. Sağ olsunlar çok istikrarlıdır takımımız. Formda girdiğimiz turnuvada özellikle İspanya' yı yenmemiz beni de gaza getirdi yalan yok. Ama adamlar İspanya işte, yavaş yavaş vites yükseltebiliyolar. Nasıl olsa çeyrek finale öyle ya da böyle çıkıyorlar, gerçek güçlerini 3 maçta göstermeleri yetti de arttı bile.

            Yunanistan maçına gelirsek eğer; riboundlarda ezildik, serbest atışlarda geri kaldık, zaten sınırlı olan pas kanallarımızı iyi kapattılar, Ersan' ı iyi savundular, Ömer Aşık' ı faullerle durdurdular ve biz turnuvanın başından beri en mücadelesiz basketbolumuzu oynadık. Bütün bu olumsuzluklara rağmen uzatmaya giden maçta Ender' in saçma sapan el üstünden salladığı son saniye üçlüğünün girmemesiyle maçı kaybettik. Açık ve net görülen, şu eksik Yunanistan' dan daha iyi takım olduğumuzdu. Burda yine Tanjevic faktörü devreye giriyor. Savunmada iyiydik ama hücumda çok basit setlerimiz dışında hiç bir silahımız yok. Orlando' da NBA finali gören Hidayet için hiç mi oyun çizilmez? Mr. 4th Quarter diye anılıyor Hido Amerika' da ama topu eline verip haydi oyna demiyorlar ki. Doğru düzgün ikili oyunumuz bile yok, zaten doğru düzgün bir şutörümüz de yok. Oyun krize girdiğinde hep ekstra isimler bekliyoruz. Tanjevic yıllardır bu takımın başında, geldiğinden beri geleceğin takımını kuruyor kendisi. Şu arada düşünün ki en iyi turnuvamız buydu, burada da madalya göremedik. Sevmiyorum Tanjevic' i sevemiyeceğimde.

            Seneye Dünya Şampiyonası ülkemizde, başarılı olabilir miyiz? ABD ve Arjantin gibi iki dev daha eklenecek Avrupa takımlarına ve bu turnuvada gördüğümüz aşırı yıldız yokluğu yaşanmayacaktır gelecek yıl. Yani İspanya, Yunanistan, ABD, Arjantin, Litvanya (biraz adam getirirlerse neden olmasın), bunların içinde madalya hayaldir Türkiye için, bu turnuva çok idealdi, finale kadar gidebilirdik ama yine beceremedik. Biz neden her sporda böyleyiz?

Hiç yorum yok: